Fasadevask

Miljø- og luftforurensning påvirker fasaden i større grad enn man skal tro. Det er alt fra sur nedbør, miljøforurensninger, pollen og sot til alger og mugg. De siste årenes milde vintre har gitt gode vekstbetingelser for svertesopp og grønske. Jo mer smuss og forurensning som sitter på fasaden, jo lettere binder den til seg fuktighet og medfører at malingsfilmen eller fasadens overflate kan bli ødelagt eller forringet. Over tid vil det ødelegge både farge (misfarging og skjolder) og det underliggende materialet (råteskader)og fremskynder behovet maling eller bytte av kledning/fasade.

Ved å rengjøre fasaden med jevne mellomrom kan du forebygge dette problemet og med god samvittighet utsette tyngre vedlikeholdsarbeid som maling eller skifte av panel. Skal du male eller beise huset vil det også lønne seg å vaske fasaden, slik at du oppnår bedre heft for malingen eller beisen/oljen. En ren fasade vil også gi boligen et helt annet og friskt inntrykk.

Ved bruk av rentvannsteknologien, vannbærende teleskopstang og egnede børster sørger vi for en skånsom vask av fasaden. Børster brukes for å være sikre på at vi får fjernet de mest forurensede områdene. Ved behov benyttes miljøvennlige og biologisk nedbrytbare kjemikalier for å oppnå best mulig resultat. Vi vasker opp til 3. etasje. Avhengig av materialet på fasaden kan det benyttes høytrykkspyler, men vi justerer spylertrykket for å unngå skader på materialet. Fasadevask anbefales utført hvert 1-3 år avhengig av beliggenhet, byggets konstruksjon og hvor utsatt boligen er for sur nedbør, veistøv o.l.%d bloggere liker dette: